« Share this page!
©2010 - 2022
©2017
Fast Forward / Tin Men and the Telephone

Fast Forward is een programma dat zich richt op de ontwikkeling van talent in een internationale context.

Het programma ‘Fast Forward: talent in internationale context’ bestaat sinds 1 januari 2014 en biedt talentvolle makers de gelegenheid om onder de vleugels van een buitenlandse producent te werken aan een voorstelling of concert. Mark Yeoman heeft als intendant van het programma, samen met een groep experts uit de Nederlandse podiumkunsten, talentvolle podiumkunstenaars geselecteerd om ze te koppelen aan een buitenlandse producent, gezelschap, podium of festival.De deelnemers aan het programma krijgen niet alleen de gelegenheid om bij toonaangevende buitenlandse producenten aan een concreet project te werken, ook kunnen zij zich met het eindresultaat presenteren op internationale podia. Op deze manier krijgen makers de kans een grote stap in hun ontwikkeling te zetten. Het doel hiervan is om artistieke verdieping te verwezenlijken en de internationale zichtbaarheid en samenwerkingen te vergroten.

De Amsterdamse band Tin Men and the Telephone is uitgenodigd voor een driejarig traject van Fast Forward (Fonds Podiumkunsten) waarbij wordt samengewerkt met een buitenlandse producent. Voor dit traject gaat TMT samenwerken met Ed McKeon van Third Ear, een producent uit Engeland die gespecialiseerd is in mixed media events en moderne muziek. Ed McKeon heeft veel ervaring en kennis met de productie van interdisciplinaire performances, en specifiek op het gebied van werk dat multi-media omvat. Tin Men and the Telephone gaat drie afzonderlijke onderzoeks- en ontwikkeltrajecten uitvoeren en de resultaten hiervan worden jaarlijks gepresenteerd in de vorm van een tour internationale tour.
De samenwerking met Third Ear stelt TMT in de unieke gelegenheid om artistiek verder te groeien door gebruik te maken van de visie van professionele en ervaren partners die een nieuw licht kunnen schijnen op de werkwijze van de groep. Door de meerjarige samenwerking met professionals uit andere disciplines kunnen de vele diverse aspecten van Tin Men’s werk verder worden uitgediept.

http://fondspodiumkunsten.nl/nl/fondsinitiatieven/fast_forward


Stichting Muziekinnovatie spant zich sinds 2010 in voor grensverleggende muzikale initiatieven binnen Nederland. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om muziek die de grenzen met andere media doorbreekt en multimediale kunstuitingen waarvan muziek een onderdeel is.
lees meer »
Tony Roe presents Modular Piano
lees nieuws »
TMT presents The Greatest Show
lees nieuws »
Tin Men & the Telephone ontvangt bijdrage Fonds Podiumkunsten voor internationaal promotieplan
lees nieuws »
©Stichting Muziekinnovatie
©2010 - 2022